"Агрион Финанс" раздава кредити с промоционални условия

16 май 2018 21:21

 На БАТА АГРО: "Агрион Финанс" раздава кредити с промоционални условия

Лихвата по ипотечния кредит за първата година е едва 2.9%, а гратисния период- 12 месеца

 

Промоционална лихва от 2.9% за първата година по универсалния си ипотечен кредит в евро предлага специализираното дружество за земеделски кредити „Агрион Финанс“. След изтичането на първите 12 месеца, лихвата до края на периода е 8,5%. Преференциалните условия важат за заеми в евро, като минималният срок е 5 години.

За да се възползват от изгодните  условията, земеделските производители трябва да посетят щанда на „Агрион“ по време на международното изложение „БАТА АГРО“, което се провежда в Стара Загора от 15-18 май. Там желаещите ще получат специален промо код, с който ще могат да кандидатстват за финансиране в някой от регионалните офиси на дружеството. Промоцията е валидна до 18 юни 2018 г., казаха от компанията, която е дъщерна на лидера в управлението на земеделски активи „Агрион Инвест“. Гратисният период за плащане по главницата е 12 месеца.

Земеделските производители могат да обезпечат кредита си със земя или други недвижими имоти, като процентът на финансиране може да достигне до 80% от размера на пазарната оценка на  поземлените активи. Това е един от най-високите проценти финансиране на пазара на земеделски кредити в момента, твърдят пазарни анализатори. Друго сериозно улеснение за фермерите е, че остойностяването на земята е напълно безплатно за кредитополучателя и се извършва от експертите на  компанията. Вноските могат да се разсрочат за период от 15 години.

Изчисленията на експертите от „Агрион Финанс“ показват, че финансовият ефект за земеделските производители от промоционалната лихва може да достигне 5 600 евро. Пълните условия по ипотечния кредит и останалите възможности за финансиране може да се открият на адрес http://agrion.bg/bg/finance. Експертите по кредитни услуги, които са на щанда на „Агрион“, са готови да разяснят на всички желаещи възможностите, които кредитът осигурява, както и процеса за кандидатстване и одобрение.

  „Основната ни цел е да осигурим на малките и средни производители облекчен достъп до финансиране, което ще им помогне да развиват по ефикасно и модерно земеделие“ , казаха от „Агрион Финанс”.

За разлика от другите кредитни институции в България, процедурата за кандидатстване е максимално опростена. Не се изисква откриването на допълнителни сметки, застраховки, въвличането на поръчители и съдлъжници. Няма изискване и за разработка на  подробни бизнес планове, отчети и анализи. Кандидатстването е без такса ангажимент и такса за разглеждането на документи. Няма разходи за оценка на обезпечението, а сроковете за кандидатстване са значително съкратени в сравнение с традиционното банково кредитиране. Компанията няма ограничения за сектора, в който работи земеделският производител.

Подобни са условията и за разработения от „Агрион Финанс“ кредит за оборотни средства, а при лизинга на земеделска земя, осигуреното финансиране може да достигне 100%. Оценката за имота се прави от експертите на „Агрион“ и е абсолютно безплатна за земеделските производители. Ако тя съвпада с цената на парцела,  фермерът директно започва да погасява лизингови вноски. Така на практика земеделецът може да започне да си плаща лизинговите вноски, без да влага собствени средства като самоучастие.

Покупката на земя е сред най-честите мотиви за тегленето на кредити от фермерите. Фермерите често теглят заеми и заради закупуването на земеделска техника или за капиталови разходи. Това става ясно от проучване на нагласите на земеделските производители, направено от „Агрион“. Част от фермерите, обаче, не могат да отговорят на сложните изисквания на големите банкови институции и все по-често търсят алтернативни източници на финансиране в лицето на специализираните кредитни дружества, където процедурите са максимално опростени, а сроковете са значително по-кратки. Според изследването на „Агрион“ всеки трети земеделски производител е склонен да ипотекира земята си, за да вземе кредит, който да обезпечи бизнеса му. Жителите на столицата и другите големи градове са по-склонни да теглят заеми, като най-активни са земеделците между 35-44 години, които разчитат на механизирана обработка на земята и следват най-новите тенденции в земеделието.

 

Източник: www.zemi.bg

 

 

« назад      виж всички новини »